Momsregnskab

Momsregnskabet består grundlæggende af to punkter, nemlig indgående moms (købsmoms) og udgående moms (salgsmoms). Indgående moms eller købsmoms, er moms du selv betaler ved køb af varer eller tjenesteydelser og udgående moms eller salgsmoms er moms du opkræver for salg af varer eller tjenesteydelser. Så længe dit momsregnskab er simpelt kan dette føres i et almindeligt regneark, eller du kan vælge at benytte et regnskabsprogram som e-conomic til at holde styr på faktura og bilag.

Hjælp til momsregnskab

Ikke alle momsregnskaber er lige så simple som det ovenfor skitserede. Vælger du f.eks. at bogføre moms af salg når du har modtaget penge fra kunden, fremfor når du udsender faktura, skal der tages højde for dette i dit momsregnskab. Import og eksport stiller også større krav til dit momsregnskab, specielt hvis du handler med lande indenfor EU, hvor momsen afregnes efter forskellige procentsatser.

Palm Revision kan hjælpe dig med at beregne din moms korrekt. Du har pligt til at opbevare alle faktura og bilag i mindst 5 år, så SKAT til enhver tid kan gå ind og kontrollere at dit momsregnskab er korrekt. Momsregnskaber kan desuden være tidskrævende og de fleste selvstændige kan bruge tiden bedre på deres forretning fremfor at udfylde momsregnskab.

Momsregnskab i e-conomic

Palm Revision er eksperter i regnskabsføring i e-conomic. Derfor kan vi hjælpe dig med at komme godt i gang med at bruge e-conomic, lave rettelser og vedligeholdelse samt foretage revision af dine regnskaber. E-conomic er designet til små og mellemstore virksomheder og er derfor ideelt til selvstændige og enkeltmandsvirksomheder. Momsregnskabet bør føres kontinuerligt og det er vigtigt for din virksomhed at det både er opdateret og korrekt opsat. Benytter du et andet regnskabsprogram kan vi også hjælpe.

Momsregnskaber er for de fleste mindre virksomheder forholdsvis simpelt, men stadig kræver det tid at udføre korrekt. Den tid du sparer ved at lade Palm Revision udføre dit momsregnskab kan du bruge på at udvikle din forretning og dermed lave ting du synes er mere spændende end regnskab. Med vores lave timepriser er din udgift til bogføring og regnskaber hurtigt tjent ind igen.

Fordele for dig

  • Mere tid til dét du er bedst til
  • Rimelige priser
  • Timepris for rutineprægede opgaver: kr. 500,- (ekskl. moms)
  • Timepris for udkørende bogholder: kr. 500,- (ekskl. moms)
  • Timepris for komplicerede opgaver: imellem kr. 700 – 1000,- (ekskl. moms)